duminică, 1 noiembrie 2009

Informatii generale despre Grecia - Turism

Turism - Există atâta varietate aici, în care fiecare insulă oferă un amestec de minunătii pe care nu se poate să le ratezi.
Informatii generale despre Grecia - Turism
Grecia, statiuni agitate, peisaje stâncoase, plaje ascunse, orase antice Cine vizitează o dată Grecia, va rămâne impresionat toată viata.

poze_grecia_0.jpg

Există atâta varietate aici, în care fiecare insulă oferă un amestec de minunătii pe care nu se poate să le ratezi. Însă frumusetile Greciei nu se datorează numai insulelor sale.

poze_grecia_1.jpg


Toată tara este un întins si prietenos litoral. De-a lungul fâsiilor de pământ crestate, dintre Marea Egee si Marea Ionică, cele mai vechi civilizatii, timpuri legendare si obiceiuri puternic înrădăcinate în trecut, se întâlnesc si convietuiesc cu tânărul mileniu.
poze_grecia_2.jpg

Trecutul si prezentul alternează, la fel ca si schimbările de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente memorabile.
poze_grecia_4.jpg

Poti trăi în această tară, înconjurată de nepretuite valori istorice si muzee, vârste străvechi - pre-clasic, roman, bizantin - toate într-o singură zi, sau te poti bucura pur si simplu de viată, practicând sporturi acvatice, făcând croaziere pe mare, pescuind, relaxându-te în hotelurile luxoase, gustând din apetisanta bucătărie traditională si sfârsind ziua într-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci.
poze_grecia_5.jpg


poze_grecia_3_36_20080118124202_894.jpg

O infrastructură adecvată, pe sosele, în aer sau pe apă, face din Grecia o destinatie extrem de accesibilă tuturor celor care, ajunsi aici, vor fi liberi să-si aleagă propriul stil de viată si cu sigurantă să-si facă prieteni noi.

Despre Halkidiki

Halkidiki se afla in nordul Greciei, in Macedonia , si este compusa din 3 brate � Kassandra, Sithonia si Muntele Athos.
poze_halkidiki_1.jpg
Cu o linie de coasta ce se intinde pe o distanta de 522 km, ale carei plaje variaza atit ca forme cit si ca dimensiuni, de la plaje lungi cu nisip fin, la plaje mici, la golfuri pitoresti, porturi mici, sate traditionale pescaresti.
Cea mai frumoasa zona din nordul Greciei, aceasta peninsula si-a pastrat dintotdeauna acelasi farmec. Padurile, plajele cu nisipul fin, golfuletele ascunse, orasele istorice si satucurile pitoresti fac deliciul turistilor.
Peninsula este compusa din trei fisii de pamant ce intra in marea Egee. Kassandra, Sithonia si Athos.
Primele doua sunt cele mai dezvoltate. Athos, fisia estica, este renumita prin cele douazeci de manastiri imprastiate pe tot cuprinsul ei. Excursiile cu iahtul de-a lungul coastei ofera cele mai inedite panorame.

poze_halkidiki_2.jpg


Activitati

� Salonic: al doilea oras ca marime din Grecia si principalul centru administrativ al regiunii nordice, orasul are o istorie care dateaza de peste 4000 de ani, care se mai vede si astazi in numeroasele monumente, vestigii si edificii din toate epocile care s-au succedat. Impartit cultural si geografic intre �orasul nou� si �orasul nou�, Salonic are cate ceva de oferit pentru fiecare. Cele mai importante atractii sunt Turnul Alb ( principalul reper turistic al orasului ), esplanada de-a lungul golfului Thermaikos, animata si impanzita de magazine, banci, taverne si baruri moderne, Muzeul de Arheologie si Muzeul Bizantin, Arcul lui Galerius, Biserica Sf. Dumitru, centrul vechi, Piata Modiano.
poze_halkidiki_3.jpg

� Muntele Athos: o calatorie minunata de o zi cu yahtul pe apele limpezi ale Marii Egee, in jurul Muntelui Athos, prilej de a admira o parte din manastirile marete imprastiate intre crestele muntilor. Buna ocazie pentru fotografii si posibilitati de plaja pe puntea vasului.
� Meteora: unul din cele mai atractive obiective turistice din Grecia, complexul monahal de la Meteora ofera privelisti unice Manastirile construite pe varful stancilor abrupte, inaltandu-se parca in vazduh, erau pana acum opt decenii accesebile de catre calugari doar trasi de funie, astazi turistii le pot vizita urcand cele cateva zeci de trepte sapate in munte. Posibilitatea opririi in Kalambaka la renumitele ateliere de icoane.
� Waterland: parcul acvatic situat langa Salonic pentru cei pasionati de aventuri extreme si dornici de senzatii tari. Numeroase tobogane pentru diverse categorii de varste, cei �cu inima slaba� se pot relaxa facand plaja si baie in piscinele complexului.

poze_halkidiki_4.jpg

� Croziera in Golful Toroneos: o neuitata aventura pe mare, cu dejun pescaresc, plaja si baie in locurile cu cele mai limpezi ape, insotiti la bord de muzica greceasca si dansuri traditionale. Posibilitati de snorkeling.
� Scuba Diving: descoperiti bogata fauna si flora a Marii Egee cu echipamente adecvate pentru scufundari. Cursuri de minimum o zi accesibile atat incepatorilor cat si profesionistilor.
Despre Corfu

Corfu, insula miracolelor si padurilor, in care, potrivit �Odiseei' lui Homer, Ulise a facut ultima oprire in drumul sau inapoi spre Ithaca.
poze_corfu_0.jpg


Este o insula cosmopolita, sofisticata, care combina in mod fericit relaxarea cu distractia si o intensa viata de noapte.
poze_corfu_1.jpg

Acoperita de plantatii de maslini, chiparosi si lamai ,in plus, soarele, nisipul fin, marea albastra sunt motive irezistibile pentru care zeci de mii de turisti din intreaga lume vin si revin aici in fiecare an.
poze_corfu_2.jpg
 
Despre Insula Thassos
Insula Thassos, cea mai nordica insula a Marii Egee, are 22 km de la est la vest si 26 km de la nord la sud, fiind înconjurata de 93 de km de litoral.


poze_insula_thassos_0.jpg
"Insula de smarald" este un loc cu o istorie fascinanta si de o frumusete rara. Fie ca esti sportiv, iubesti natura, sau îti place viata de noapte, vei avea o larga varietate de locuri de vizitat.


poze_insula_thassos_1.jpg
Ca obiective turistice amintim Muzeul Arheologic din Limenas, Muzeul Popular din Kallirachi, Muzeul Vaghis din Skala Potamias, siturile arheologice din Limenas si Alyki, castelul din Potos, manastirea Sf.Pantelimon din Skala Sotira si Arhanghelul Mihail din Alyki. Plajele insulei (Prinos, Skala Kallirachis, Skala Marion, Tripiti, Psili Amos, Potos, Pefkari, Makryammos, Crysi Ammoudia, Paradisos Beach) au un farmec aparte.


poze_insula_thassos_2.jpg
Posibilitatile de divertisment pornesc de la tavernele si restaurantele cu meniuri specifice, continua cu cluburile de noapte si barurile mici de pe faleza, cu muzica si dansuri traditionale, cu nenumaratele magazine si se termina cu posibilitatea practicarii sportului (ski nautic, surfing, scufundari, tenis, echitatie).


poze_insula_thassos_3.jpg
Locuitorii sunt deosebit de primitori, turismul insemnand pentru acestia, în primul rând, ospitalitate, fiind renumiti pentru respectul pe care îl au fata de traditiile si obiceiurile locale.


poze_insula_thassos_4.jpg

gloob

tv online