duminică, 18 decembrie 2011

Ceai de musetel pentru bebelusi

Ceaiul de musetel pentru bebelusi este folositor pentru a alina disconfortul la nivelul stomacului. Bebelusii care sufera de afectiuni ale stomacului plang foarte mult. In astfel de cazuri, ceaiul de musetel este un remediu sigur pentru alinarea durerilor…

Atunci cand bebelusii plang noi presupunem ca este un lucru natural. Adesea, copiii plang pentru ca vor lapte de la mama lor. Este un lucru normal si nu este nimic de speriat. Plansul este singura modalitate prin care bebelusii ne pot anunta nevoile lor. De fapt, medicii spun ca plansul este benefic pentru copii. Totusi, in unele cazuri, par ca nu se mai opresc din plans. Acest lucru indica faptul ca bebelusul are o problema. Cum putem opri plansul interminabil al copilului in astfel de situatie? Ei bine, ceaiul de musetel ne vine in ajutor.

Bebelusii care plang mai mult de 3 ore sunt considerati bebelusi cu colici. Desi cauza exacta a plansului de necontrolat este inca o necunoscuta, medicii, dupa cercetari aprofundate, sunt de parere ca acest comportament neobisnuit este cauzat de probleme ale stomacului sau afectiuni digestive. Ceaiul de musetel are proprietati vindecatoare si este folosit de ani buni pentru a ne ajuta sa dormim bine. De asemenea, este utilizat pentru alinarea stresului si anxietatii. Nu e de mirare ca ultimele studii au descoperit ca zilnic se consuma peste 1 milion de cesti cu ceai. Multi oameni il beau inainte de a merge la somn, pentru a ii ajuta sa doarma.

Asa cum am mentionat si mai sus, bebelusii care plang in continuu pot fi deranjati de probleme gastrointestinale. Odata cu administrarea ceaiului de musetel, durerile dispar, iar bebelusul se opreste din plansul insuportabil pentru parinti. Studiile au aratat ca ceaiul de musetel pentru copii este chiar foarte eficient impotriva crizelor de colici. Acest ceai din plante va alina durerea si va diminua considerabil disconfortul resimtit la nivelul stomacului.

Cantitati de ceai de musetel pentru copii

Ceaiul de musetel, caldut si nu fierbinte, administrat in cantitati mici bebelusilor cu colici ajuta la reducerea durerilor stomacale. Consumul de ceai de musetel imbunatateste functionarea sistemului digestiv, usurand si durerile de stomac. Totusi, nu este nevoie de o ceasca intreaga de ceai unui bebelus. Cateva lingurite sunt suficiente pentru alinarea durerilor. Dozele prea mari nu sunt recomandate.

Ceaiul de musetel este sigur pentru bebelusi?

O burtica suparata la bebelusi si copilasi poate fi tinuta sub control cu ajutorul ceaiului de musetel. Dar multi parinti sunt ingrijorati si se tem pentru siguranta copiilor lor si intreaba adesea daca ceaiul de musetel poate cauza efecte secundare adverse. Reactiile alergice asociate cu consumul de ceai de musetel sunt o raritate. Pentru a tine la distanta efectele secundare trebuie sa va asigurati ca ceaiul de musetel este preparat din forma pura a plantei de musetel. Asa ca este esential sa cumparati plantele dintr-o sursa sigura.

In loc sa administrati copiilor medicamente eliberate fara reteta, mai bine le dati ceai de musetel, este o optiune mult mai buna. Musetelul este una dintre putinele substante care pot fi administrate fara pericol copiilor cu afectiuni stomacale. Dupa administrarea ceaiului de musetel de 3 ori pe saptamana crizele de colici vor disparea cam dupa o luna. Acest ceai de plante este de departe cel mai sigur remediu pentru a scapa de problemele copiilor cu colici.

sâmbătă, 3 decembrie 2011

In Grecia – crenguta de maslin in locul bradului*

Craciunul si Anul Nou in Grecia sint sarbatori bogate in superstitii, dar si in preparate traditionale. Bucatareasa nu uita niciodata sa insemne piinea de Craciun presind aluatul cu palma, inainte de a-l pune la copt, pentru a le arata copiilor ca Iisus a binecuvintat piinea in aceasta zi sfinta. Sarbatorile de iarna din Grecia sint sobre. Mesele sint frugale. Micile brutarii lucreaza la maximum pentru a pregati placinte ovale pe care prietenii si vecinii si le daruiesc. Printre prajituri traditionale sint “Melomakaronas”, insiropata cu miere, si “Kourabiedes”, acoperita cu fulgi de zahar. De Anul Nou traditia cere sa se puna pe prajitura o moneda de aur sau de argint. La greci, nu exista traditia impodobirii bradului, deoarece in Grecia nu exista brazi. Locul lor este luat de creanga de maslin.




gloob

tv online

Image and video hosting by TinyPic